Jedno ogromno hvala

LINK NA ORIGINALNI POST: http://journal.neilgaiman.com/2016/12/a-huge-thank-you.html

Jučer je završila prodaja Humble Bundle paketa, dostigao je nešto više od 394.000$ koje je prikupilo gotovo 25.000 ljudi.

Dio toga ide izbjeglicama. Dio ide CBLDF-u. [Pravni fond za stripove]. Dio ide izdavaču, a to sam u ovom slučaju zapravo ja, cijeli moj dio ide zakladi Gaiman Foundation (i moja agentica, koja je vodila sve ugovore, jer također proslijedila svoj dio zakladi Gaiman Foundation). Neki od autora radova su zatražili da njihov dio ide točno određenim dobrotvornim ustanovama, većina je htjela da se njihov dio doda ostatku novca za donaciju, a dva svojim novcem plaćaju stanarinu i kupuju hranu.

Prije 15 mjeseci, kad smo zadnji put objavili Humble Bundle paket prikupili smo 633.000$. To znači da su stare i nedostupne knjige, stripovi i stvari koje mi je bilo neugodno pustiti u javnost do sada prikupile preko 1.000.000$. Da se bar mogu vratiti u prošlost i reći 23-godišnjem sebi koji piše Duran Duran biografiju da je to najbolji način na koji može iskoristiti svoje vrijeme.

Hvala svima koji su kupili paket. Hvala svima koji su pomogli ili su pristali da njihov rad bude dio paketa; hvala Charlesu iz CBLDF-a i Cat s web shopa Neverwear koji su se dobro naradili da sve prikupe i dogovore, i hvala ljudima iz tvrtke Humble Bundle na predivnoj platformi koja čini dobro.

Možete donirati direktno UNHCR-u preko ovog linka:
https://donate.unhcr.org/int-en/neil-gaiman/

Donirajte CBLDF-u, ili postanite član, preko ovog linka:
http://cbldf.org/contribute/donate/

Ovaj tjedan ću uglavnom biti offline, na mjestima gdje nema interneta. Nadam se da ću puno pisati.

Sretni blagdani. Ovo je link na tekst koji sam napisao prije 8 godina o tome kako je biti maleni Židov koji želi božićno drvce. http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/features/neil-gaiman-hanukkah-with-bells-on-1203307.html

Advertisements