Čekanje i Cinnamon (6.10.2016)

LINK NA ORIGINALNI POST: http://journal.neilgaiman.com/2016/10/waiting-and-cinnamon.html

Na Floridi sam, tipkam ovo u srijedu navečer i namještam da se objavi u četvrtak jer sutra možda neću imati struje, ni interneta. Malo sam nervozan: kupio sam vodu za piće i napunio kadu dodatnom vodom, imam puno hrane u limenkama i paketićima i kuća u kojoj se nalazim ima prozore otporne na oluju. Svejedno, ako uragan dođe i obavi svoje situacija neće biti osobito zabavna. Prema portalu Snopes ne bi bilo pametno paliti svijeće koje sam kupio jer je ponestalo baterija i ručnih baterija.

Hm. Osjetio sam potrebu da se ošišam prije uragana. Nisam siguran zašto. Činilo mi da bi bilo dobro ako mogu vidjeti što se događa u slučaju lošeg vremena. Frizer je zatvorio salon i pobjegao u unutrašnjost zemlje ali jedan brijač je još radio. Obično se mogu dogovoriti s brijačima da me ne ošišaju pre loše ali ovoga puta sam naišao na brijača koji je očito znao samo jednu frizuru i napravit će mi je bez obzira na to što sam tražio. Kad je za početak odmah uzeo električni brijač trebao sam viknuti „SPUSTI TO I ODMAH SE MAKNI OD MENE”. Umjesto toga sam pomislio „Pitam se što će s tim napraviti?” i onda je bilo pre kasno jer mi je pola kose palo na pločice. Zato sada imam frizuru zbog koje se osjećam kao netko drugi kad god prođem kraj ogledala ili kad dotaknem kosu. Možda taj netko drugi tko sam postao nosi šešir. Moram saznati.

Od prije nekoliko dana u SAD-u je u prodaji nova knjiga: predivan tvrdi uvez knjige Odd and the Frost Giants s ilustracijama Chrisa Ridella http://bit.ly/OddFrostRiddell. Obilje srebrne tinte i ljepote. I priča mi je također jako draga.

odd-and-the-frost-giants_hardback-october-2016

NAJLJEPŠA MEĐU KNJIGAMA. Razlog za to je srebrna tinta i puno crteža Chrisa Ridella. http://www.harpercollinschildrens.com/books/Odd-Frost-Giants/

A ovo je knjiga koja neće biti objavljena do svibnja 2017. Radi se o priči koju sam napisao prije jedno 20 godina, nadahnuće sam dobio iz vrtuljak skulpture autorice Lise Snellings koja prikazuje djevojčicu svjetlucavih očiju imenom Cinnamon koja jaše na tigru.

Proteklih dvanaestak godina bila je dostupna kao dio Neil Gaiman Audio kolekcije. Sada će napokon biti dostupna kao nešto što možete dotaknuti i držati.

cinnamon-hc-c

Autorica predivnih ilustracija je Divya Srinivasan (Divya živi u Austinu, u državi Teksas. Ilustracije su joj objavljene u časopisu New Yorker. Napisala je i ilustrirala slikovnice Little Owl’s Night, Little Owl’s Day i Octopus Alone. Više detalja o njenom radu možete pronaći ovdje http://www.pupae.com/)

U redu. Sad u krevet, brinuti se, a potom se nadam da ću sve brige prenijeti na ljude u svojoj knjizi…

Advertisements