Nekoliko Lomo fotografija (29.12.2012.)

LINK NA ORIGINALNI POST: http://journal.neilgaiman.com/2012/12/several-lomo-photographs.html

Po mom mišljenju, najbolja stvar kod Lomo fotoaparata nisu veličanstvene polu slučajne fotografije koje snimi. Najbolja stvar je način na koji zametnem role filma i potom ih pronađem mjesecima kasnije i nemam pojma što je na njima, dam ih razviti i potom gledam zaboravljene djeliće prošlosti. Prve fotografije su sve snimljene prije jedno godinu dana kad je na Srednjem zapadu sniježilo kao što sniježi sada.

Lomo photo 1

Lomo photo 2

Lomo photo 3

Lomo photo 4

Lomo photo 5

Mislim da je ova od ljeta. Dvostruka ili trostruka ekspozicija kakva mi se sviđa (napravljena u fotoaparatu, bez fotoshopa). Psi.

Lomo photo 6

I mali autoportret iz rujna, iza pozornice jedne modne kuće u New Yorku…

Lomo photo 7

Trenutno sam kući na Srednjem zapadu, provodim dragocjeno vrijeme s kćerima i psima.

Cabalove stražnje noge postaju sve više i više nestabilne što teže pada mome srcu nego njemu. Lola pokušava dokučiti kako ja mogu dokučiti gdje je otišla svaki put kad se sakrije, bijeli pas na bijelom snijegu na mjesečini, no nisam joj objasnio važnost svijetleće crvene ogrlice koja joj bljeska oko vrata.

Također učim stihove uvodne pjesme Fireball XL5, koju ću uz veliku dozu nervoze pjevati na Amandinoj novogodišnjoj zabavi, kao zahvalu pokojnom Gerryu Andersonu, čovjeku koji je uvelike oblikovao moje djetinjstvo. (Da se zna: najdraži su mi bili Thuderbird 4 i Gordon Tracy, Captain Black, Melody Angel, Joe 90 kad je u glavi imao file neprijateljskog agenta i dame na mjesecu u ljubičastim perikama).

Kad smo kod ljubičastog: Amanda će imati manje više normalni doček Nove godine iza kojeg slijedi cjelokupni cover Princeovog albuma Purple Rain. Ako bude uspješno, nadam se da će iduće godine odabrati The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars.

Advertisements